یادداشت های روزانه (66)

کشف تام محمدی مکشوف تام فاطمه (س) است 

در ماه مبارک رمضان به ضیافت و میهمانی خداوند خوش آمدید ، اولین مطلبی که خداوند متعال از رمضان به ما می فرماید : شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن ، قرآن گرانبهاترین هدیه خالق در این ضیافت به انسان است ، این سعه وجودی و قابلیت انسان است که از این قرآن تا چه میزان استفاده نماید .
در بهره برداری از قرآن انسانها ذومراتب و متفاوتند و فهم ها از قرآن به یک میزان نیست . حضرت فاطمه سلام الله علیه می فرمایند : « الحمد لله الذی لم یجعلنی جاحده لشی من کتابه و لا متحیره فی شیء من امره » ایشان که به تعبیر استاد ما علامه حسن زاده آملی « فاطمه العارفه بالاشیاء » است در این فقره از خطبه خود می فرماید : حمد می کنم خداوند را که منکر امری از کتابش قرار نداد و در هیچ حقیقتی از امر کتابش مرا سرگردان ننموده است ( یعنی در هیچ چیزی (مرتبه ای از مراتب) قرآن معطل نگذاشته است ). از این فقره معلوم می شود که تمام حقایق الهی برای حضرت فاطمه (س) مکشوف بوده است . این بیان سبوحی که از نهان خانه غیب ثمره شجر ه وجود دره التوحید ، فاطمه زهرا (س) ، سرچشمه می گیرد حکایت از اتحاد آن جوهره قدسیه با مراتب نوریه قرآن کریم دارد . چون مدارج قرآن با معارج انسان تطابق دارد و ایشان در قرائت مدارج قرآن دارای علم لدنی و شهود تام است ، بنابر این کشف تام محمدی مکشوف تام فاطمه (س)  است .
همانگونه که وجود دارای مراتب است قرائت هم دارای مراتب است در این نشئه قرائت با لب و دهان است و در عوالم دیگر قرائت ها متفاوت است . در واقع همه قرائتها شئون یک حقیقت اند اما تفاوتهای آنها به کمال و اکمل است . قرائت لفظی این نشئه عنصری ، قرائتی ظل ادنای قرائت های اخروی است چون همه آثار و احوال این نشئه ظل و سایه ای از عوالم ماورای آنند. وقتی که در بیداری حرف می زنیم با این دهان است اما در خواب با دهانی غیر از این دهان سخن می گوئیم و این دهان بسته و خاموش است . در باره قرآن هم همینگونه است هر چه در عوالم بالاتر قرار گیریم قرائتها و فهم ها متفاوت می شود و این تفاوت به کمال و اکمل و تام و اتم است .
مولانا می گوید :

حرف قرآن را بدان كه ظاهري است   زير ظاهر باطني بس قاهري است
زير آن باطـن يكـي بطــن ســــــوم   كه در او گردد خردها جمله گم
بطن چارم از نبي خود كس نــــديد   جـز خــداي بـي نظيــر بي نديد
همچنين تا هفت بطن اي بوالكرم   مي شمر تو زين حديث معتصم
ظاهر قرآن چو شخص آدمي است   كه نقوشش ظاهر و جانش خفي است
چون تو در قرآن حق بگريختي   با روان انبيا آميختي
هست قرآن حال‏هاي انبيا   ماهيان بحر پاك كبريا
ور بخواني و نيي قرآن‏پذير   انبيا و اوليا را ديده‏گير
ور پذيرايي چو بر خواني قصص   مرغ جانت تنگ آيد در قفس
مرغ كاو اندر قفس زندانيست   مي‏نجويد رستن از نادانيست
روحهايي كز قفسها رسته‏اند   انبياء رهبر شايسته‏اند

از یادداشت های روزانه، اوت  ۲۰۱۰ در آستانه ماه مبارک رمضان