یادداشت های روزانه (64)

همه جا اوست که دارد خدایی می کند و دیگران می پنداردند که میدان دارند 

مدتی است در رابطه با اوضاع و شرایط امروزی ما نحن فیه چیزی نگارش نکردم ،جویندگان به دنبال یافتن تحلیلی رئالیست در این موضوع هستند ، هرچند نگارش در این رابطه قلم عمیق مستور، لین و با رنگ خاکستری را می طلبد تا سختی نوشتن را آسان نماید .
نگارش به میزان شرایط فعلا" تکلیفی مالایطاق " است اما با هر نوع نگارش ، نتیجه ای که عاید است در یک جمله با زبانی رسا و بلیغ بر چهره خسته و زخمی تاریخ می توان نوشت ،این است که : نگارش زمانه در این سامان کار آسانی نیست.
بشر امروزی گرفتار دوران سخت مدرنیته است . مدرتیته امروزی علم و تکنولوژی را از ارزشها تهی نموده است .
مدرنیته ای که داروین رقم زد آلودگی اش همه جهان را گرفت و انسان را از انسانیت تهی نمود که صدای بحران مدرنیته ، بحران اخلاق ، بحران معنا از حنجره جامعه شناسان امروزی هم شنیده می شود. سخن گفتن از معنویت و اخلاق کار آسانی نیست . جمله معروفی است از میشل فوکو وجود دارد که می گوید : اگر کسی بخواهد همچنان از انسان و ملکوت و آزادی اش سخن بگوید ، بی تردید با خنده فیلسوف مابانه همگان روبرو خواهد شد . همچون نقشی بر شن های ساحل که امواج دریا آن را محو می کنند جهان بدون انسان آغاز شد و بدون او پایان می یابد ، آنچه در این روزها مورد تاکید است پایان انسان است نه نبود خدا و مرگش.
شرایط و فضای فکری انسان بگونه ای رقم خورده که به نظر می رسد انسانها قادر به تفکیک واقعیت و خیال نیستند و زندگی ها از حالت واقعی خارج شده و دچار وهم آلودگی شده است . فرهنگی که قادر نباشد تفاوت بین خیال و واقعیت را تشخیص دهد محکوم به مرگ است . امروزه منبع تغذیه بشر در ابعاد مختلف دروغ و جوسازی است ، دروغ هایی از قبیل شعارها و تصاویری که ماهرانه دستکاری شده اند ، همچون سیل بر سر امواج تلویزیونی خراب می شوند و حتی بر گفتمانهای سیاسی نیز تاثیر می گذارند و بر حقیقت نقاب می زنند ....
تهی شدن جامعه امروزی از معنا و بی محتوایی به حدی رسیده که مرگ مایکل جکسون در رسانه ها به جایی می رسد که یک از بزرگترین نمادهای فرهنگی آمریکا می شود . الگو برداری های افراطی حتی پرستش چهره های ظاهرا" هنرمند جایگزین اعتقادات و باورهای مذهبی افراد شده است . چیزهای بی ارزش وپیش پا افتاده و به تعبیر اینجایی (چیپ - cheap) در فضای رسانه ای به چیزهای اصلی و واقعی تبدیل شده است و دچار تورم فوق العاده ای شده است . فرهنگ فانتزی امروزی درراستای سرگرمی انسان طراحی نشده بلکه بدنبال تهی کردن انسان از کرامت خویش است . مردم غرق در مجموعه بی پایانی از کالاها و مناظر تصنعی تلویزیون شده اند و مصرف گرایی در قالب یک سیستم ارزشی که به صورت ناقص و نامناسب مهندسی شده است ، جایگزین یک میراث فرهنگی رو به اضمحلال است . تفتیش گرهای نو ظهور در قالب اینترنت همه حریم های خصوصی انسان را ثبت می کنند، یکی از سایت ها مشهور اینترنتی به طور متوسط دو هزارو پانصد بیت اطلاعات را در باره هریک از دویست و پنجاه میلیون کاربر خود محاسبه می کند در این آشفته بازار اینترنت آنقدر بشریت مات و مبهوت و گیج شده است که هنوزنتوانسته ذهن خود را در باره مدیریتی که می شود تنظیم نماید . مشکلات بشر قرن بیست و یکم بزرگتر از آن است که قابل توصیف باشد .
اما برخلاف اینهمه جادو جنبل های از شیشه بیرون آمده امروزی ، اراده الهی بر این است که نور الهی افزون بر گذشته فروزان شود .  امروزه می بینیم طلب دین جامع الهی و جویندگان آن افزون بر سه دهه گذشته اند ، و این جویندگی هر روز ابعاد جدیدی به خود می گیرد .
سونامی اسلام خواهی کران تا کران استدلالهای پوشالی را در معرض خطر وانهدام قرار داده ، و نشانه وعده های الهی( و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا.....) در افقگاه اقیانوس اطلس با طلوع خود در حال نمایان شدن است . در این راستا جبرا شرق خود یعنی اروپا را از خاموشی بیدار خواهد نمود و غرب خود را در منور نمودن به نورهای فجر صادق است . این نورانیت بشر را در شرایطی قرار داده که باید گفت : "والصبح اذا تنفس" بدین معنا که خسته دلان شب به امید تابیدن روز و نفس کشیدن انسان همراه با بیداری جامعه و انتظار اتفاقی مهم در متلاشی شدن همه تئوری های زرو زور و تزویر ، و توقف بدی های عالم و بر باد رفتن غبارهای ترس و وحشت ، و احیاء ضعیف شده های تاریخ و پرداخت حق الارث آنها از زمین با برخورداری از حاکمان استثنایی موعود تاریخ ، دارای قدرتی بی بدلیل که عدد آنها محدود به 313 نفر است .
از آنجا که همه شرایط و قرائن از ظهور عدل در آتیه نزدیک خبر می دهد لذا در آستانه آن ، به جبر تاریخ ، سنگینی و دشواری راه ، مشکلات زائدالوصفی را بر معتقدان و مبلغان واقعی تحمیل می کند .
در آستانه تنفس صبح زوزه گرگان شب رو و دستپاچگی دزدان تاریک رو و اقدامات غیر عقلانی برای نجات خویش در وقت بسیار کوتاه ، تاریکی پیش از طلوع حتی لایه های آسمانی هم آسیب پذیر کرده است.
رعب و وحشت همه اقلیم های انسانی را در برگرفته ، مصونیت بشر از شرایط مطلوب خارج شده و تکنولوژی آسایش بخش هم بر مشکلات روزمره او افزوده . ربا به عنوان حرام الهی دست و پای انسان را به زنجیر کشیده و سرتاسر زندگی های اخلاقی و معنوی را در بلا قرار داده و شرق و غرب زمین از تحمل خارج شده و می لرزد .
مبلغان و رهروان حقیقی این دین جامع سختی زائدالوصفی را تحمل می کنند . ابزارهای ابلاغ دین جامع در محدودیت شدید و در حد واندازه های نیاز نیست و حتی اندک ابزار محدود در معرض تحدید و تهدید در مقابل ابزار آلات اهریمنان دنیا طلب است . بشر با صدای غمناک دست به آسمان دراز می کند و می گوید "الهی عظم البلا" . ابلاغ دین حقیقی شرایط صعبی دارد ، آسانی عرضه آن کم فروغ تر از گذشته است علیرغم این همه چالش و سختی استقبال گسترده بشریت از دیانت و تفحص در پیدا کردن دین جامع است . از آن جهت که این دین جامع است و مورد استقبال زائدالوصفی در دنیای معاصرقرار گرفته ، اتصال محافل گوناگون برای شناخت از این دین روند صعودی دارد . این پدیده غیر طبیعی خوشایند افکار پلید اهریمنی نیست و درکندکردن یا متوقف نمودن این حرکت موانع متعدد و مثلثی پدیدار شده و تقابل با آن هر روز ابعاد پیچیده تری به خود می گیرد . البته با محاسبات دنیائی قدم از قدم نمی توان برداشت اما با فرایندهای الهی و فرمولهای حضرت حق ، از دل شب روز را بیرون می آید و از دل روز شب را بیرون می کشد . شب شبان بالاخره روز خواهد شد و روز روزه خواران شب خواهد شد , از میدان ظاهری هدم اسلام در محرم 61 احیاء اسلام را به ثمر می نشاند و از ته چاه کنعان برده ای را به عزیزی مصر می رساند . همه جا اوست که دارد خدایی می کند و دیگران می پنداردند که میدان دارند ، چراع ایزد افروز توان خاموشی اش در هیچ قدرتی نیست
دین فروشان این سامان هم سوداگری می کنند اعتقادات را فدای ارتباطات در سودای تجارت قرار داده . تاریخ سیلی های دردناکی از این قبیله دین فروش خورده که از دامن آن حکم قتل بعضی از ائمه معصوم علیهم السلام صادر گردیده  است . ردپای تاجران دین فروش در اقمار مختلف خارج از سرزمین ام القری ملموس است که باید از این جمله قرآنی پند گرفت "فاین تذهبون" .

از یادداشت های روزانه، آوریل  ۲۰۱۰