یادداشت های روزانه (36)

« عبد با بسم الله توان ایجاد را دارد
در رابطه با رسول الله (ص) وائمه اطهار علیهم السلام به دو موضوع اساسی باید توجه کنیم
الف :
دانائی و دانش ما نسبت به آنها و مقامات آنها که ناچیز و نسبی است. سخنرانی های زیادی در این راستا می شود اما معمولاً محصلین و معلمین کلا س دوره های ابتدایی این مکتب را بیان داشته و تلمذ می نمایند. لذا اکثر دانش ما نسبت به آن وجودهای مقدس ابتدایی است به همین دلیل رفتارهای دون شأن آن عرشیان لباس ناسوتی پوشیده درگفتار و رفتار ما هویداست.
اما اگر بخواهیم آنها را در کلاسی بالاتر بشناسیم ورود به مبحث انسان کامل دریچه ای برای دانائی نسبی در رابطه با آنهاست برای آشنائی مقدماتی اشاره کوتاهی به اندازه وقت می نمایم
همانگونه که قبلاً هم اشاره ای گذرا داشتیم ٫ انسان شایسته رسیدن به جایگاهی است که همه موجودات تسلیم او و تابع وفرمانبردار او باشند. قرآن حکیم ازتبعیت موجودی بی جان به نام کشتی از حضرت نوح سخن بمیان می آورد و میفرماید : بسم الله مجریها وبسم الله مرسیها (هود،۴۱) یعنی سیستم کشتی نوح با بسم الله حضرت نوح روشن و حرکت می کرد و با بسم الله ترمز می کرد.
در روایات داریم که حضرت فرمود بسم الله من العبد بمنزلة کن من الحق یعنی همان گونه که خالق با کن ایجاد می نماید عبد با بسم الله توان ایجاد را دارد که نمونه قرآنی آن کشتی حضرت نوح است اما صاحب فتوحات مکیه در ج ۲ ص ۱۲۵-۱۲۶ پس از نقل این روایت می فرماید «و لکن بعض العباد کن دون بسم الله و هم الاکابر ٫ جاء عن رسول الله (ص) فی غروة تبوک انهم رأوا شخصاً فلم یعرفوه فقال له رسول الله کن اباذر فکان هو اباذر و لم یقل بسم الله فکانت کن منه کن الا لهیه» در اینجا سخن از این است که بعضی از افراد به مقامی می رسند که می توانند از «کن» بدون بسم الله استفاده کنند که آنها از اکابر هستند می گوید شخص وقتی در محضر رسول الله حاضر شد و افراد او را نشناختند حضرت با استفاده از کلمه کن فرمود: اباذر باش و این شخص اباذر شد بعد می فرماید : ایشان از بسم الله استقاده نکرد و این کن الهیه است.
ملاصدرا حدیث قدسی را در اسفار ج ۶ ص ۹ را بیان می دارد: « یابن آدم خلقتک للبقاء و انا حی لا اموت اطعنی فی ما امرتک به وانته عما نهیتک عنه اجعلک مثلی حیاً لا تموت انا الذی اقول لشیء کن فیکون اطعنی فی ما امرتک به اجعلک مثلی اذا قلت لشیء کن فیکون»
این مقامی است که انسان الهی دارد ومقام دارائی اوست.
ب :
مقام دارائی چیزی است که این شخصیت های عرشی دارند حال ما به چه میزان از دارائی آنها دارا شدیم.عالم بودن نسبت به آنها کافی نیست دارا شدن از انها مهم است . »

 از سخنرانی جشن فرخنده روز مبعث رسول اكرم (ص) و سه ميلاد مبارك حضرت ابوالفضل (ع) ، امام حسين بن علی سيدالشهداء (ع) و امام علی بن حسين سيدالساجدين (ع) در روز شنبه ۲۵ ژوئيه ۲۰۰۹