یادداشت های روزانه (39)

« از آداب رمضان المبارک تهی کردن قلب از غیر اوست
رمضان المبارک آدابی دارد و روزه دار حقیقی کسی است که آداب آن را رعایت نماید
اولین از آداب آنست که همه اعضاء و جوارحش ( زبان ، گوش، فکر ، چشم ، ودست ، پا و روحش) روزه باشد . متاسفانه شرایط زمانه باعث شده که شنیدنیها خارج از متعارف ، خواندنیها آزار دهنده ، افکار مریض سم پاش فراوان و قلم های مسموم روح و پیکر روزه داران را آزار می دهد و آنها را از میهمانی مطلوب الهی دور می کند . آیا زمان آن رسیده که بقیه ایام این ماه روزه دار واقعی باشیم و به جای انس با اموری که خارج از روال میهمانی الهی است به خود آمده و حرمت میزبان این ماه را نگه داریم ؟ امروز بعضی از نوشتارها همانند کتب ضلال حرمت دار برای اهل غیر تشخیص پیدا کرده است و بعضی از سایت های تهی از معنویت ، انسانیت و اخلاقیات را به مسلخ برده اند . بعضی از انسانهای مفتون دنیا معنویت را در چرخش قلم های و گفتارهای خود ذبح می کنند و بعضی ها نردبان های مقامات دنیوی را جستجو می کنند و این با ضیافت الهی ناسازگار است.
در این ضیافت دومین ادبی که باید لحاظ کنیم ادب وقت گذاری برای درک این ماه و ایجاد ارتباط با میزبان این ضیافت است . ساعتهایی از شبانه روز را از امور دنیوی خالی نموده و با او خلوت نمائیم.
ادب سومی که باید مراعات کنیم تهی کردن قلب از غیر اوست .
در روايتي از پيامبر اكرم "ص " است كه خداوند متعال در هر شب از ماه مبارك رمضان خودش -بي واسطه منادي- سه بار ندا مي كند كه: هل من سائل فاعطيه ؟ هل من تائب فاتوب اليه ؟ هل من مستغفر فاغفر اليه؟ ( آيا كسي هست كه تقاضايي از من كند تا خواسته اش را به او هديه بدهم؟ آيا توبه كننده اي هست تا پشيمانيش را بپذيرم ؟ آيا كسي هست كه از من مغفرت بخواهد تا بيامرزمش؟) *
از رسول خدا سئوال می شود ما افضل الاعمال فی هذا الشهر فرمود الورع عن محارم الله یعنی تقوا و پرهيز از محرمات الهي.* *
تقوا ، محصول ايمان مستمر و عمل مكرر است. عمل ، در صورت تكرار به "ملكه " و عادت تبديل مي شود كه سختي انجام آن از بين مي رود و در روح رسوخ مي كند و انجام آن آسان و راحت مي شود . »

* این حدیث علاوه بر منابع معتبر شیعی در منابع اهل تسنن (صحاح بخاری و مسلم) هم به همین صورت آمده است.
** این حدیث مربوط به هنگام ایراد خطبه شعبانیه حضرت رسول اکرم (ص) می باشد که در پایان خطبه حضرت علی (ع) این پرسش را می نمایند.

 ماه مبارک رمضان ، اوت ۲۰۰۹