یادداشت های روزانه (132)

لیله قدرهمان فاطمه (س) است

محیی الدین عربی پدر عرفان اسلامی تمام کتاب فصوص الحکم را با بیست و هفت فص از حضرت آدم علیه السلام تا حضرت خاتم صلوات الله علیه آورده است . از بین افرادی که در باره آنها نگارش کرده است بعضی از انبیاء نیستند، مثلاً حضرت لقمان علیه السّلام، اگرچه مثلاً انسان فوق العاده است اما از انبیاء نبودند جناب ایشان "و لقد آتینا لقمان الحکمه" .
استاد ما حضرت آیت الله حسن زاده آملی در درس مصباح الانس صدرالدین قونوی می فرمودند:
«من همیشه در این فکر بودم چه می شد که در ین کتاب یک فصی هم مربوط به یکی از زنهای عالم مانند صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام الله علیها بود یا یک فصی به نام مریم علیها السلام بود. از آنجا که محی الدین در اول کتاب فصوص بیان می داشت که من این کتاب را در شامات و در عالم مکاشفه از رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم گرفتم و به من امر فرمود که این کتاب را به مردم برسان. ما هم در مبحث فص عیسویه قرار گرفته بودیم در جلسات درس که یکی از عزیزان شهر ما که از نظر معنوی موفق است پیش من آمدند (احتمالا" این مباحث در زادگاه استاد آمل بوده است ) و مرا برد اتاق دیگرِ منزل ما و گفت: حرفی دارم. گفتم: بفرمایید. گفت: من دیشب به حال خودم نشسته بودم در حال مراقبت، حضور، توجّه و ... از این القائات سبّوحی هم الحمدلله خیلی دارد، به گوشم رسیده و به من القاء کردند "فصّ حکمه عصمتیه فی کلمه فاطمیه"... من دیدم عجب جمله عرشی و زیبا و بلندیست . بنده به ایشون عرض کردم (و دیگر بر من حتم شده است) که باید به عنوان "تکمله فصوص الحکم" بنده "شرح فص" رو بنویسم و شروع کردم به "فصّ حکمه عصمتیه فی کلمه فاطمیه" که عنوانش از بنده نیست، این جمله از بنده نیست از آن آقاست.از آن موقع مشغول تالیف این کتاب که راجع به سیده نساء العالمین است به اندازه توانم می نویسم» . و می فرمودند: آب دریا را اگر نتوان کشید قدر قطره ای از آن را توان چشید .
در یک کلام باید گفت همانگونه که امام صادق علیه السلام فرمودند: «انما سمیت فاطمه ، فاطمه لان الخلق فطموا عن معرفتها» یعنی خلق توان شناخت فاطمه را ندارند، (چون ایشان همان کتاب مکنون است که در شب قدر نازل می شود که فقط مطهرون توان شناخت او را دارند) لذا حضرت فرمود : لیله قدرهمان فاطمه است
کسی که آن شب را درک کند از عبادت هزار ماه با ارزش تر است یعنی شناخت و درک ایشان بهتر است از یک عمر عبادت.

از یادداشت های روزانه، آوریل ۲۰۱۳