یادداشت های روزانه (112)

هدایت یافتگان در صراط مستقیم ، در خیر محض و عشق مطلق اند

عقل کل و کل عقل یعنی حقیقت محمدیه صلوات الله علیه خلقش و پیدایشش برای تفهیم وشناخت معبود و تقرب به اوست و درصورت تحقق شناخت و قرب ، توحید صمدی قرآن محقق می شود ، مهجوریت ما بدلیل عدم قرب است و عدم قرب در اثر عدم ارتباط و اتصال به حقیقت محمدیه (ص)است وقتی که وصل به رسول اعظم صلی الله علیه حاصل شد هدایت در صراط مستقیم مستلزم آن است . هدایت یافتگان در صراط مستقیم ، در خیر محض و عشق مطلق اند و از نزاع های شیطانی دور، تمام رنجوری ما از هجران و دوری از حقیقت محمدیه (ص) است ، دوری از آن خوب خوبان ، مهربان مهربانان ، رحمه للعالمین ، کل زجرها و ناله های بشری که بی قراری و دلهره اضطراب و انحطاط را هر روز افزایش داده .
آن کلام بلیغ رسول الله که از همین دیروز در سرزمین حجاز بلند شد ( وفی انفسکم) یعنی خالق شما با شماست یا (و نحن اقرب الیه من حبل الورید) یا نزدیک تر از شما به شماست .
هر کدام از این دو این جمله به تنهایی کافی است که انسان بفهمد که قدرتمندترین محافظ که همه مخلوقات دنیا توان مقابله با این محافظ را ندارند با اوست، علیمی که اعلم دانشمندان قبل و بعد است با اوست وکیلی که پیشوای وکلای عالم است با اوست، قادری که اقدر قدرتمندان دیدنی و غیر دیدنی است با اوست، قاضیی که پیشوای قضات عالم است با اوست، و .......
پس چرا این همه نگرانی این همه اضطراب این همه زجر و شکاکیت و افسردگی ؟
چون نا آزموده مکتب پیامبر یا آزموده غیر باورو مشکوک به اعلم معلمان بشر هستیم . دانشجویانی که قلل معارف حقیقت محمدیه را از محضرش تلمذ نموده اند و باورانه از دوازده چشمه حیات او آب زلال معرفت را نوشیده اند سالکان قدس و سیمرغان انس و غواصان اقیانوس متافیزیک و ورای طبیعت اند که خسان یارای فهم و غوص در آن را ندارند و همانند زاغان و بومان انس گرفته با جیفه ویرانه هوی و هوس روزگار پر رنج و مشقت خود را سپری می کنند .
استاد ما علامه حسن زاده آملی می فرمود : یک روز از استادم علامه طباطبایی رضوان الله تعالی علیه معنی یک بیت از شعر حافظ را خواستم فرمود باید حافظ شدتا فهمید حافظ چه می گوید.
بنا بر این باید محمدی شد تا کلام محمد(ص)را باور کرد و باور آن کلام این است ایمان حقیقی به حقایق پشت پرده دنیا (غیب) و ورود به غیب است که از آن به سرزمین پاکان یا عوالم وجودی ماوراء طبیعت که پاک و مقدس از ظلمت و ماده است تعبییر می شود این آموزش تبیین کننده (وفی انفسکم) یا(و نحن اقرب الیه من حبل الورید)خواهد بود
قرآن کریم می فرماید :قَدْ جَاءَكم مِّنَ اللَّهِ نُورٌ وَ كتَبٌ مُّبِينٌ‏ - يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضوَنَهُ سبُلَ السلَمِ وَ يُخْرِجُهُم مِّنَ الظلُمَتِ إِلي النُّورِ بِإِذْنِهِ وَ يَهْدِيهِمْ إِلي صرَطٍ مُّستَقِيمٍ‏ يعني: به راستي از جانب خداوند ( نور )ي و كتابي آشكار به نزد شما آمد كه خداوند با آن هر كس را كه از رضاي او تبعيت كند به راه هاي سلام هدايت مي كند و از ظلمت با اذن الهی به نور و صراط مستقیم هدایت می کند
قوله تعالى :هُوَ الَّذِي يُنَزِّلُ عَلَى عَبْدِهِ آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَإِنَّ اللَّهَ بِكُمْ لَرَؤُوفٌ رَّحِيمٌ .
پس رسول الله (ص) از جانب خدا نوری است که ما را به سوی نور رهنمون می کند.

از یادداشت های روزانه، فوریه ۲۰۱۲ در آستانه سالروز میلاد پیامبر اعظم (ص)