یادداشت های روزانه (144)

ريشه همه مشكلات رفاقت نفس با شيطان است

 تا نفس انسان از آلودگى ها پاك نگردد جامعه بدون آلودگى نخواهد بود، ريشه همه مشكلات رفاقت نفس با شيطان است و ريشه همه نورانيت هاى انسان جدايى از شيطان و هم نشينى و دوستى با ملائكه و اهل الله است با هر چيز و هر كس هم نشين شويم رنگ و بوى او را مى گيريم ، اهل گناه در نزد اهل بصيرت بوى گناه و تعفّن مى دهند و بوى تعفن گناه بسيار بدبو تر از بوى تعفّن بدن است این روایت از رسول اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده كه فرمودند : مؤ من اذا کذب بغیر عذر لعنه سبعون الف ملک و خرج من قلبه نتن حتى یبلغ العرش فیلعنه حمله العرش
وقتى که شخص مؤ من ، بدون عذر دروغ گوید، هفتاد هزار فرشته او را لعنت مى کنند و از قلب او بوى گندى بیرون مى آید که به عرش مى رسد؛ آن گاه حاملان عرش الهى نیز او را لعن مى کنند.
دروغ تعفن ایجاد میکند حالا این تعفن هر چه بماند گندیده تر میشود چکار کنیم این بوی گند ما را رسوا نکند ؟ علی (علیه السلام) تعطروا بالاستغفار لا تفضحنکم روایح الذنوب .
با طلب آمرزش معطر و خوشبو شوید تا بوی بد گناهان شما را رسوا نکند بحارالانوار،ج۶،ص۲۲
مؤمن با استغفار هميشگى معطر است
حسن ابن محبوب می‏گوید: از حضرت صادق (ع) پرسیدم:یکون المومن بخیلا؟ قال: نعم، قلت: فیکون جبانا؟ قال: نعم، قلت: فیکون کذابا؟ قال: لا و لا خائنا، ثم قال: یجبل المومن علی کل طبیعه الا الخیانه و الکذب.
آیا مومن ممکن است بخیل باشد؟ فرمود: بله. آیا ممکن است ترسو باشد؟ فرمود بله. آیا ممکن است دروغگو باشد؟ فرمود: نه، مومن دارای هر سرشتی می‏شود، جز دروغ و خیانت.
دروغ گاه زمینه کفر یا نفاق را در انسان فراهم می‏سازد. زمانی که دل دروغگو از ایمان خالی شد، کفر یا نفاق به آن راه خواهد یافت؛ چنان که روایت شده: مردی خدمت رسول اکرم (ص) رسید و عرض کرد:
یا رسول الله ما عمل اهل النار؟ قال النبی (ص): الکذب، اذا کذب العبد فجر و اذا فجر کفر و اذا کفر دخل النار.
ای رسول خدا! کار اهل آتش چیست؟ پیامبر فرمود: دروغ ، هرگاه دروغ گوید، فاسق می‏شود و هرگاه فاسق شود، کافر می‏شود و هرگاه کافر شد، در آتش قرار می‏گیرد؛
در روايت ديگرى طبق نقل حضرت صادق (ع)، پیامبر اکرم (ص) فرمود:ثلاث من کن فیه کان منافقا و ان صام و صلی و زعم انه مسلم،
۱ ) من اذا ائتمن خان
۲ ) و اذا حدث کذب
۳ ) و اذا وعدا خلف.
سه چیز است که در هر کس باشد، منافق است؛ اگر چه روزه بگیرد و نماز بخواند و گمان کند که مسلمان است:
۱ ) آن گاه که او را امین به شمار آورند، خیانت کند.
۲ ) آن گاه که سخن براند دروغ گوید.
۳ ) آن گاه که پیمان بندد، پیمان شکند.
حضرت امير برابر آنچه كه در نهج البلاغه هست، وقتي برادرش عقيل آمد و از او وام خواست و آن قصّه را گفت، همين جريان لجن را ذكر كرد! فرمود: عقيل ! شما به من پيشنهاد مي دهي كه من دست به لجن بزنم ؟ اين در همان ذيل جريان عقيل و در همان داستان در نهج البلاغه است. بعد ادامه مي دهد: يك كسي(اشعث بن قيس )شبانه آمد، زير لباسش يك غذاي شيرين و چرب و حلواي شيريني آورد، گفتيم: اگر صدقه و زكات و اينهاست كه به ما نمي رسد؛ آن حلواي شيريني كه به من پيشنهاد مي دهي، و كاري از من مي خواهي؛ مگر ديوانه اي كه من دست به آن بزنم ؟
برداشت از: نهج البلاغه / خ 224 ـ ... يتبرا م ن الظّلم
بعد فرمود: همين غذاي شيريني كه تو(به عنوان رشوه) آوردي، مثل آن است كه يك غذائي را افعي، مار بزرگ بخورد، بعد بالا بياورد؛ قى كرده او را كسي خمير درست بكند.
آدم، بالاآورده خودش را كراهت مي آورد، چه رسد به بالاآورده مار، چه رسد به بالاآورده جائي كه دو بار از مسير سمّ گذشته !! يك بار از مسير سمّ گذشته، خورده؛ يك بار ديگر هم از مسير سمّ بر گردانده. فرمود: باطن مال حرام و رشوه و بيت المال همين است.
وقتى معطر به إيمان باشيم خداوند هم بر ما صلوات مى فرستد چون خدا بر غير پيغمبر و بر غير امام معصوم هم صلوات مي فرستد؛ در سوره مباركه احزاب فرمود: هو الّذ ي يصلّي عليكم و ملاكته ليخر جكم من الظّلمات الي النّور. خداوند متعال بر شما صلوات مي فرستد؛ تا با صلوات الهي نوراني بشويد.

از یادداشت های روزانه، نوامبر ۲۰۱۳